Archives

Cutiile plenum pentru echipamente VRV, VCV sunt concepute pentru distribuția aerului înainte de difuzie prin intermediul terminalelor. În funcție de destinația de utilizare acestea se confecționează izolate (interior sau exterior) cu armaflex și neizolate.

Cutiile plenum sunt echipate cu unul sau mai multe ștuțuri pentru racordare: la tubulatura flexibilă circulară, tubulatură spiro și tubulatură rectangulară, iar pentru o distribuție contrilată a aerului se pot echipa cu clapete de reglaj.

Reducţia este folosită ca piesă de legătură între conducte de secţiuni diferite.

Pentru tipodimensiuni standard se folosesc variantele 1 2 3 4, iar pentru reducţiile care nu se încadrează se dau parametrii suplimentari f şi e. Se livreză cu profil flanşă de îmbinare.

Priză de aer rectangulară este realizată din tablă de oţel zincată şi este folosită atât pentru aspiraţie aer proaspăt cât şi pentru evacuare aer viciat. Este prevăzută cu ramă cu plasă de sârmă (RPS) sau grilă de exterior (GVA EX) anti-dăunători. Se utilizează cu precădere în cazul în care este necesar un debit mai mare de aer aspirat / refulat.

Această piesă este folosită în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru a conecta tubulaturile rectangulare la cele circulare.

Pe partea rectangulară se livrează cu profil de flanşă de îmbinare, iar pe partea circulară cu garnitură de etanşare sau flanşă pentru conectare la ventilator.

Cot rectangular redus realizat din tablă de oţel zincat, se foloseşte pentru schimbări de direcţie în plan orizontal, vertical sau oblic. Se execută standard cu raza R=150mm.

Este livrat cu profil de flanşă de îmbinare la ambele capete. Pentru o mai bună curgere a aerului, la coturile rectangulare de dimensiuni mai mari se montează în interiorul lor dirijori de aer, conform tabelului de mai jos, DIN EN 1505.

Pentru coturile de 45° sau mai mici nu se folosesc dirijori.

Cot rectangular realizat din tablă de oţel zincată, se foloseşte pentru schimbări de direcţie în plan orizontal, vertical sau oblic. Se execută standard cu raza R=150 mm. Este livrat cu profil de flanşă de îmbinare la ambele capete.

Pentru o mai bună circulaţie a aerului, la coturile rectangulare de dimensiuni mai mari se montează în interiorul lor dirijori de aer, conform tabelului de mai jos, DIN EN 1505.

Pentru coturile de 45° sau mai mici nu se folosesc dirijori.

Se utilizează pentru reducerea nivelului de zgomot pe tronsonul de tubulatură provocat de viteza aerului și/sau de vibrațiile ventilatorului. Carcasa este realizată din tablă zincată, iar la interior sunt montate panouri fonoabsorbante cu lățimea “p” 100 sau 200 mm în funcție de cerința de atenuare a nivelului de zgomot și de căderea de presiune. Este livrată cu profil flanșă de îmbinare.

Racordul tip “T” este folosit în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru realizarea de bifurcaţii în tronsoanele de tubulatură, în vederea evacuării sau introducerii cât mai uniforme a aerului din încăpere.
Este confecţionat din tablă de oţel zincat.
Livrată cu profil flanşă de îmbinare.

Racordul tip “T” este folosit în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru realizarea de bifurcaţii în tronsoanele de tubulatură, în vederea evacuării sau introducerii cât mai uniforme a aerului din încăpere. Este confecţionat din tablă de oţel zincat.
Se execută standard cu raza R=150.
Livrat cu profil flanşă de îmbinare.

Racordul tip “T” este folosit în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru realizarea derivaţiilor cu o înclinaţie de 45° laterală în tronsoanele de tubulatură, în vederea evacuării sau introducerii cât mai uniforme a aerului din încăpere.
Este confecţionată din tablă de oţel zincat.
Se livrează cu profil flanşă de îmbinare.

Conductele de aer sunt utilizate pentru transportul aerului în sistemele de ventilaţie. Conductele de aer (canalele) sunt fabricate prin procese automatizate din rulouri de tablă de oţel zincat cu utilaje specializate care ne-au permis să renunţăm la procesul de fabricaţie tradiţional conducând la o eficienţă ridicată de producţie şi costuri.

Avantaje: rigiditate mărită a tubulaturii prin folosirea rigidizării tip “Z” profilate pe lăţimea foii de tablă.

Un factor important în industria de ventilaţie este falţul, acest tip de fălţuire conduce la o etanşeitate ridicată cu impact pozitiv în costurile de exploatare a sistemului.

Piesa deviaţiei S este folosită pentru diferenţele de nivel şi ocolirea obstacolelor ce pot apărea pe traseul tubulaturii.
Spre deosebire de piesa de deviaţie RSD acet tip de piesă poate ocoli obstacolele pe două direcţii. Este livrată cu profil de flanşă de îmbinare la ambele capete.

Piesa deviaţiei S este folosită pentru diferenţele de nivel şi ocolirea obstacolelor ce pot apărea pe traseul tubulaturii.
Este livrată cu profil de flanşă de îmbinare la ambele capete.

Ramificaţia pantalon este folosită în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru realizarea de bifurcaţii în tronsoanele de tubulatură, în vederea evacuării sau introducerii cât mai uniforme a aerului din încăpere.
Este confecţionată din tablă de oţel zincat.

Ramificaţia cu un sens lateral şi cu altul de menţinere a direcţiei este folosită în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru realizarea de derivaţii în tronsoanele de tubulatură, în vederea evacuării sau introducerii cât mai uniforme a aerului din încăpere.
Este confecţionată din tablă de oţel zincat.
Se execută standard cu raza R=150 şi a=90°
Este livrată cu profil de flanşă de îmbinare.

Ramificaţie bilaterală este folosită în sistemele de climatizare şi ventilaţie pentru realizarea de bifurcaţii în tronsoanele de tubulatură, în vederea evacuării sau introducerii cât mai uniforme a aerului din încăpere. Este confecţionată din tablă de oţel zincat.
Se execută standard cu raza R1=R2=150 şi a1=a2=90°.
Este livrată cu profil de flanşă de îmbinare.

Piesă de racord rectangular la suprafaţă plană este utilizată pentru conectarea la tubulatură rectangulară;
Capătul comun mai mic este prevăzut cu profiluri de îmbinare;
Pe partea evazată există o margine pentru fixarea cu popnituri sau şuruburi autofiletante;
Executate standard: L=130.

Adaptorul este utilizat pentru conectarea la conducta circulară.
Capătul rectangular este prevăzut cu profile de îmbinare de tip flanşă sudată.
La partea circulară există o margine pentru fixare cu nituri oarbe sau şuruburi autoforante.

Priza de aer la 135° rectangulară este realizată din tablă de oţel zincat şi este folosită atât pentru aspiraţie aer proaspăt cât şi pentru evacuare aer viciat. Se poate executa cu ramă cu plasă de sârmă (RPS) sau grilă de exterior (GVA EX) anti-dăunători.

Priza de aer la 45° rectangulară este realizată din tablă de oţel zincat şi este folosită atât pentru aspiraţie aer proaspăt cât şi pentru evacuare aer viciat. Se pot executa cu ramă cu plasă de sârmă (RPS) sau grilă de exterior (GVA EX) anti-dăunători.

Racordul flexibil rectangular este folosit pentru atenuarea vibraţiilor în conexiunea dintre unităţile de gestionare a aerului şi sistemele de tubulaturi.
Material: (oţel – poliester + PVC – oţel) sau (oţel – ţesătură din sticlă + poliuretan – oţel)
Lăţimea poate fi: 45-60-45 (mm) sau 70-100-70(mm)
Temperatură standard -30°C/ +70°C (S) la cerere se poate comanda racord flexibil antivibrant pentru temperaturi ridicate -50°C / +200°C (RF)
Livrat cu profil de flanşă de îmbinare la ambele capete.

Capac rectangular realizat din tablă de oţel zincată destinat pentru închiderea traseelor de ventilaţie. Livrat cu profil flanşă de îmbinare.

Căciula de ventilare rectangulară este realizată din tablă de oţel zincată şi este folosită atât pentru aspiraţie cât şi pentru evacuarea aerului. CAP este destinat atât pentru montaj cu piesă de trecere prin acoperiş cât şi direct pe tubulatură. Este livrată cu profil de flanşă de îmbinare.